FAQ | Mörkläggningsgardiner Instant Night

Vad får Instant Night att stanna uppe?

En gardinstång ingår när du köper en Instant Night. Längden på bommen anpassas för att passa bredden på fönsteröppningen. Stången görs en cm längre än fönsteröppningen och sätts in i gardinen upptill. En fjäder i stången gör det möjligt att sätta Instant Night i spänning i fönsteröppningen.

Hur säkerställer man att Instant Night släcker ljuset?

Till skillnad från andra mörkläggningsgardiner sitter Instant Night nära rutan, och det i sig ger bra mörkläggning. Överst på gardinen finns två cm överflödigt tyg, vilket stänger av allt ljus uppifrån. Längst ner finns extra tyg som sitter i fönsterbrädan och stänger av allt ljus utanför. För att undvika ljus i sidorna ska tyget följa väggen i fönsteröppningen. Det kan t.ex. uppnås genom att föra ner handen längs tygets sidor så att tyget vilar mot fönsteröppningen. Se hur i videon nedan.

Finns Instant Night i andra färger?

Instant Night finns i svart i våra fyra standardstorlekar. Dessutom finns Instant Night standard Instant Night Medium och Large i grått. Du kan hitta dem alla här.

Kan du boka Instant Night på andra destinationer?

Vi syr gärna Instant Night på specialstorlekar vilket kommer att förekomma lite längre leveranstid ca. en vecka. Skriv till oss på info@howtosleepbetter.se för att få ett erbjudande på specialsydda Instant Night mörkläggningsgardiner. Instant Night sydda till specialstorlekar returneras inte.

 

Hur kan gardinens bredd variera?

En gardinstång ingår när du köper en Instant Night, denna stång är justerad för att passa fönsteröppningen. Stången görs en cm längre än fönsteröppningen och sätts in i gardinen upptill. Själva gardinen har resår upptill som anpassar tygets bredd till längden på ribban och därmed till fönstrets bredd.

 

Kan Instant Night falla ner?

Nej. Vi har ännu inte upplevt att Instant Night har sjunkit. Det avgörande är att spöet justeras till rätt bredd. Baren måste vara en cm bredare än fönsteröppningen. Dessutom är Instant Night försedd med konstläder i varje hörn, vilket gör trycket skonsamt mot väggen och ser till att gardinen inte glider ner.

 

Hur djup ska fönsterbrädan vara?

Vi rekommenderar att din ram är 3 cm djup, för att sätta upp mörkläggningsgardinen. Den tjocka änden av stången är 2,5 cm, och sedan kommer gardinen på utsidan.

Kan du sätta Instant Night utomhus på en annan gardin?

Ja, om öppningen är min. 3 cm djup kan du enkelt sätta Instant Night utanför en annan gardin. På så sätt kan du bara använda den under de ljusa månaderna om du föredrar det.

Kan Instant Night tvättas?

Ja, vi rekommenderar att du handtvättar den.

Är bredden av Instant Night exakt de mål som anges på hemsidan?

Nej, bredden på gardinerna och stången är lite längre än vad som finns på webshopen, för att säkerställa bästa mörkläggning.

Måste jag ta Instant Night ner under dagen för att släppa in dagsljus?

Nej, det är bara att rulla upp gardinen och fästa den med remmarna upptill. Se hur i videon nedan.

 


Har du andra frågor är du alltid välkommen att ringa eller skicka ett sms på +45 31 21 02 44. Du kan även skriva till info@howtosleepbetter.se.